Об’єднані футболом.

2017-06-05

/Files/images/Відкриття стадіону.jpg

Об’єднані футболом.

Територія, яка відводилась під шкільне гандбольне поле, або мале футбольне поле з прилеглими ямами для стрибків та чагарником, який утворився протягом останніх 20 років цілком відповідала розмірам стандартного стадіону розмірами 55м х 95м. І у 2013 році розпочалась робота по створенню шкільного стадіону. Кожен рік у стадіон вкладалась краплина поту. Протягом 2013 року на стадіоні здійснювалась вирізка товстіших чагарників, які займали 10 метрів по всій ширині стадіону. У роботі брали участь учні, вчителі, працівники та випускники школи. Зі стадіону було викопано і забрано колеса та стійки від гімнастичних стінок та воріт. У 2014 році група активних молодих людей села почала активно обкопувати 14 величезних пнів на 100 метровій довжині стадіону, що дозволило б забезпечити достатню ширину стадіону. Ця робота виявилась клопіткою і важкою тому на допомогу прийшов Дмитро Ружило, який власним ескаватором обкопав усі пні. У викорчовуванні пнів власним ЗІЛ-131 допоміг Пайонк Василь, який на протязі двох днів витягував величезні пеньки. З допомогою Вербіцького Богдана було вивезено пеньки з території стадіону.

Найпрогресивнішими стали 2016 та 2017 роки. У 2016 році коли площа під майбутній стадіон була очищена від пнів та чагарників за сприяння Богдана Грегоращука, місцевого фермера, розпочалась робота по вирівнюванню стадіону. Надавши спеціального грейдера було зроблено чорнове вирівнювання площини. Після чого стадіон зорали і вирівняли європаком. Настало літо потрібно було засівати стадіон травкою, і знову на допомогу прийшов Бодан Богданович, який надав 300 кг насіння спортивної трави вартістю 20 000 грн. Стадіон було засіяно. В обприскуванні стадіону від бур’янів допоміг Цісецький Любомир.

Трава була посіяна у пекуче літо і уже близько місяця до посіву не було дощів і після посіву дощів не очікувалось тоді відгукнувся із допомогою прокласти водопровід та закупити шланг для поливу на стадіон Дацюк Руслан. Знову ж з допомогою учнів, вчителів та випускників школи було викопано 80 метровий рів на прокладання водопроводу. І практично за 2 дні поле поливалось. Стадіон зазеленів і його потрібно було косити, виникла проблема чим. На моє прохання купити газонокосарку відгукнувся народний депутат України від ВО Свобода Михайло Головко. Михайло Йосипович закупив електрогазонокосарку та 70м. подовжувач для косарки. Виникла потреба у підведенні електрики на стадіон із чим допогло управління освіти, молоді та спорту, яке надало кабель для проведення електрики. За допомогою місцевого електрика Романа Гаврилюка на стадіон було проведено електромережу. Стадіон було викошено і він сміливо зустрів зиму.

З самої ранньої весни знову розпочалась робота на стадіоні. Місцева сільська рада відгукнулась на звернення школи і віділила 9000 на огорожу для стадіону. Було закуплено труби для стовбців та сітка. Для глядачів було споруджено 30 метрову дерев’яну трибуну у вигляді синьо-жовтої лави. За допомогою шкільних працівників Володимира Сеня та Івана Левчука було виготовлено металічні футбольні ворота за всіма вимогами та параметрами.

Нещодавно, 20 травня, наше село зустрічало поважних гостей: уродженця села, який живе у Києві, академіка Богдана Будзана із сестрою Галиною Будзан та його родичів з Канади, які нещодавно віднайшлися на далекому континенті. Після зустрічі гості подарували для школи потужну, бензинову, самохідну газонокосарку, яка зараз виручає футболістів у обкошені стадіону.

До зелених свят стадіон був готовий приймати гостей та футболістів. І 5 червня 2017 року відбулось заплановане відкриття стадіону. В програмі святкування відбувся футбольний турнір, урочисте відкриття та посвята стадіону, товариський матч. У футбольному турнірі брали участь учні із 4 шкіл: Вищелуб’янської, Нижчелуб’янківської, Кретівської, Травневської. За допомогою досвідчених рефері Гоцуляка Василя та Симчишина Андрія турнір завершився без апеляцій та скарг з наступними результатами:

I. Нижчелуб’янківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

II. Вищелуб’янська ЗОШ І-ІІ ступенів

III. Травневська та Кретівська ЗОШ І-ІІ ступенів.

Даний турнір відбувався за підтримки народного депутата України Михайла Головка, а тому всі учасники турніру отримали солодкі призи та м’ячі на команду. А господарі поля в подарунок від Михайла Йосиповича отримали нові сітки на футбольні ворота. Але на цьому подарунки не закінчились. Для шкільної футбольної команди села Вищі Луб’янки Адамович Роман Ярославович закупив 17 комплектів форми, за що всі учні висловлюють щиросердечне спасибі. Тепер шкільна команда має відповідний вигляд і віру в те, що небайдужих людей достатньо у Збаразькому районі.

Після турніру відбулось офіційне відкриття стадіону та його посвята, яку здійснив о.Назарій Вінтонюк. У святковому відкритті взяли участь: сільський голова Біловус Надія Йосипівна, духовий оркестр місцевого будинку культури під керівництвом Степана Тарасовича Мерещака, учні школи, які займаються у хореографічному гуртку під керівництвом Кучми соломії Андріївни. Все дійство відбувалось за чітким сценарієм та інструкціями під керівництвом педагога-організатора школи, Яремчук Марії Олегівни. Учні школи всім глядачам, яких зібралось понад чотири сотні, продемонстрували флеш моб присвячений відкриттю стадіону. На завершення вся громада виконала державний гімн, під час якого учні символічно випустили у небо синьо-жовті кульки, як знак того, що всі діти України бажають МИРУ на землі.

Для всіх глядачів свято футболу подарували ветерани с.Н.Луб’янки та ветерани с.В.Луб’янки, які зіграли товариський, показовий для учнів та молоді, матч, який завершився з нічийним рахунком 4:4.

Всім хто долучився до святкування та до створення стадіону висловлюю безмежну вдячність. Запрошую дітей, молодь та ветеранів футболу, небайдужих до футболу, організуватись навколо нового стадіону.

Іван Совик, директор Вищелуб’янської школи.

Кiлькiсть переглядiв: 493

Коментарi